כמה פעמים היית "חיילת טובה". שיחקת לפי הכללים וחשת מתוסכלת ולא מסופקת?

קרה לך  שלא הבחנת בשינויים סביבך, התעלמת, "התיישרת", ובסוף בדיעבד קלטת שחייך עברו שינוי מהותי, שינוי שרק ממרחק הזמן הצלחת להבין את גודלו?

האם גם את "חיילת טובה"? האם גם את משתדלת לעשות הכל הכי טוב שאפשר (ועוד קצת), לעמוד בציפיות של כולם ושל עצמך אבל מרגישה מתוסכלת, לא מוערכת, מותשת?

צפיתי לאחרונה בסרט האנושי והמקסים " הדברים שאני רוצה". הגיבורה היא אישה, שזוכה ב- 18 מיליון אירו בהגרלת לוטו. יש תחושה שהיא מרוצה מחייה כפי שהם כיום: הזוגיות שלה, שידעה רגעים קשים והתעללויות, נמצאת במקום טוב יותר. יש לה חנות משלה ובלוג מצליח, מתגבשת סביבה קהילת נשים מעריכה ותומכת, יש לה חברות טובות, היא חזקה ומעצימה את האנשים והנשים שסביבה.

היא מה שאנו קוראים: אישה טובה, בת טובה, אימא טובה, חברה טובה, או כמו שהיא מתארת זאת:      "חיילת טובה". מהר מאוד היא מגלה, שלהיות "חיילת טובה", להתנהג כפי שמצפים ממך ואפילו לעשות את ה"דבר הנכון", לא בהכרח אומר שאת מסופקת וחיה בבטחון או שמישהו אחר מעריך את מה שאת עושה.
וכשהיא זוכה בלוטו היא מבינה שחייה ישתנו לעד ברגע שייוודע דבר הזכייה בסביבתה. אפילו בעלה וילדיה לא יסתכלו עליה באותו אופן. ואז היא מחליטה לא לספר.

היא לא רוצה שחייה ישתנו! זה מובן כשרואים זאת מנקודת מבטה אך כמובן שאנו כצופים מבינים שהשינוי, בהגדרה, הוא בלתי נמנע.

שינוי הוא הדבר הקבוע ביותר בחיים: 

בטח מוכרת לך האמרה: "שינוי הוא הדבר הקבוע ביותר בחיים".
מדהים לחשוב על זה, אבל אנו נמצאים בשינוי מתמיד כל הזמן:  בכל יום תאי גופנו מתים  ונוצרים חדשים במקומם.  מחקרים עדכניים מראים שגם מוחנו משתנה ברמה יום יומית: אירועים שעברנו ומחשבות שחשבנו במשך היום, יוצרים שינויים חשמליים וכימיים במוחנו ובגופנו – קרי, שינוי פיזי ממשי במוח.
חוקרי מוח טוענים, שמבחינה פיזית, בערב אין אנו אותו אדם שהיינו כשקמנו בבוקר וכך גם כל אדם סביבנו.
השאלה הנשאלת היא: מדוע אם כך, אין אנו מודעים יותר לשינויים המתרחשים סביבנו ובתוכנו?
הסיבה לכך נעוצה באחד מהצרכים הבסיסיים שלנו ביותר שלנו, שהוא הצורך בביטחון ובוודאות . צורך זה מטשטש את יכולתנו לראות את השינויים סביבנו ומעניק לנו תחושה (מזויפת) של קביעות, בטחון וודאות- תחושות שחיונית להישרדות ולשפיות שלנו.
כל עוד אין משבר גדול  או שינוי מהותי וברור , ננסה כל הזמן למצוא את האיזון מחדש באמצעות התאמות ושינוים קטנים.

לא תמיד אנו מצליחים לזהות שהחל שינוי. מבחינה זו אנו נוהגים כמו צפרדע, שאם נכניס אותה למים רותחים, תקפוץ ותזנק מתוכם מיד. לעומת זאת, אם נניח אותה בסיר עם מים פושרים על הכיריים, בתחילה היא תחוש בנוח ותשחה בתוכם להנאתה. לאט לאט הטמפרטורה תתחיל לעלות, ומכיוון שהשינוי הדרגתי ואיטי היא לא תחוש בו עד שיהיה מאוחר מדי. עד שהיא תבחין שהטמפרטורה גבוהה מדי, מערכות גופה לא יתפקדו, היא כבר לא תוכל לזנק מתוך המים ופשוט תתבשל בתוכם.

נשמע לך מוכר?

האם את מובלת ע"י שינויים או מנהלת את השינוי לטובתך?

לא תמיד אנו שמים לב לשינוי ועוד שינוי – בזוגיות, במקום העבודה, ביחסים עם הילדים, ב"וויתורים" לעצמנו. אולי זו תחושת כיווץ , חוסר סיפוק, ספק או מועקה, אולי זו הרגשה שמשהו לא בסדר או כל דבר אחר. צריך ללמוד להקשיב לתחושות ולרגשות הללו. פעמים רבות, מכיוון שמדובר בשינויים תוספתיים שאינם מסיביים וחד משמעיים, לעיתים קרובות נתעלם מהם.

למה הדבר דומה?  לטייס ששינה מעלה אחת בודדת בזווית הטיסה במטוס שלו. בסופו של דבר, לאורך זמן ומרחק, הזווית הזו יצרה סטייה גדולה והוא יינחת במקום אחר לחלוטין. אם היינו מעלות 7 ק"ג בבת אחת, לא היינו חיות איתם בשלום אך העניין הוא שאנו עולות קילו ועוד חצי ועוד קילו , מספרות לעצמנו ש"2 ק"ג אפשר להוריד בקלות אז חבל להתחיל דיאטה", "שככה זה בגילי", ש"אחרי לידה או שתיים זה טבעי", ש"ככה זה כשעובדים הרבה שעות", ש"ככה זה כשנשואים הרבה שנים" או ש"ככה זה אצל כולם". ולאחר שנה- שנתיים פתאום נמצאים בעודף משקל של 7 ק"ג, בניכור ובבדידות בזוגיות, בתקשורת לא טובה וללא יחסי אמון עם הילדים, בתסכול במקום העבודה…. כמו הצפרדע בסיר, כי כשמתבשלים לאט, לא קופצים!
השינוי הוא חלק קבוע בחיינו, בין אם נרצה ובין אם לאו. ואם לא נעשה פעולות יזומות כדי שהשינויים יהיו כאלה שאנו רוצות, אזי החיים או אנשים אחרים יכפו עלינו את השינויים שלהם.

לצערי, להיות "חיילת טובה", לשחק לפי הכללים, להחזיק בערכים מסוימים, לא בהכרח יבטיחו ש"תנצחי" , שתתוגמלי בהתאם ושהדברים ייקרו כפי שאת חושבת שמגיע לך.

מכיוון ששינויים מתרחשים בתוכנו וסביבנו כל הזמן, בכל רגע נתון עלינו לשאול את עצמנו לאן אנו רוצים להגיע והאם הדרך שלנו, תוביל אותנו לשם. אם התשובה שלך לשאלות אלה היא "לא" או "לא יודעת"- הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש. להבין מה המצב האמיתי כרגע (המצב המצוי) לבדוק האם ההגדרה של מה אני רוצה עדיין רלוונטית ואם לא- לדייק אותה. להבין מהם הדברים שנחוצים לי כדי להגיע מהמצב המצוי כעת למצב הרצוי (המשאבים). להתחיל לעשות את הפעולות המקדמות, שיובילו אותך לאן שאת רוצה, לאן שאת בוחרת- בכל תחום.
אם גם את מרגישה, שכבר לא מספיק להיות "חיילת טובה" ושממש לא בא לך להתבשל כמו צפרדע בסיר, אם את מרגישה שהגיע הזמן שאת תיקחי פיקוד על חייך ועל התוצאות בחייך, אני מזמינה אותך לאימון ממוקד בגישת Move Your Mind.
אז בואי להיות הבמאית של חייך ולעשות קפיצת דרך משמעותית בעזרת אימון ממוקד, שייתן לך בהירות , בטחון ומוטיבציה להשיג את מה שאת רוצה.

(Visited 114 times, 1 visits today)