יום ה' 10.5.18 בבוקר , אני בדרכי ליום השלישי והמסכם בסמינר "אסטרטגיות של גאונות" עם ענק הנל"פ, רוברט דילטס.
הייתי מרותקת לראיון של אילנה דיין עם נטע ברזילי ברדיו. זו פעם ראשונה שבה שמעתי את נטע מדברת וזיהיתי מיד מיינדסט של אלופים!
אין ספק שנטע מוכשרת מאוד אך עם יד על הלב, כמה אנשים מוכשרים אתם מכירים, עם כישורים ויכולות, שתקועים או לא מצליחים להשיג את מטרותיהם? כמובן שמיד רציתי להבין מה מייחד את החשיבה וההתנהלות שלה. אתם לא הייתם סקרנים?
לשמחתי, כמאסטר וטריינר NLP אחד הכלים שעומדים לרשותי הוא המידול/ הדיגום (מודלינג).
בדיגום אנו מחפשים את ההבדל שעושה את ההבדל – מה מיוחד בחשיבה, בסביבה, בהתנהגות ובעשיה, בערכים ובאמונות של הנדגם, שמובילים אותו לתוצאה שאני רוצה לשכפל.
והדבר היפה בזה הוא שברגע שמבינים מה ואיך הנדגם "עושה" את זה, ניתן ליישם זאת לכל תחום בחיים ולא רק למוסיקה.
הנה כמה דברים שדגמתי מנטע תו"כ הראיון ושלדעתי עושים את ההבדל שעושה את ההבדל:

1. דיבור פנימי שמרגיע ותומך:

אילנה דיין שואלת: את עומדת שם, התרגשות גדולה. נטע מתארת את מה שהיא אומרת לעצמה תו"כ ההופעה כדי להישאר בפרופורציה: את מקטינה את זה, אומרת לעצמך: זה רק שיר, עושה את זה קטן קטן (מי שמכיר נל"פ יודע שהיא עושה שימוש ב- SUB MODALITIES באופן שמקדם אותה). זה אחד הדברים שאני מלמדת לעשות בקורס NLP שאני מלמדת.

2. גמישות:

זו היכולת להגיב לשינויים, למצוא דרכים חלופיות להשגת המטרה, לשנות ולהשתנות.

אחת מהנחות היסוד המרכזיות של NLP היא שככל שהגמישות ההתנהגותית שלך גדלה, כך גדלה אפשרותך להשפיע.
כן לופר, לא לופר, להפוך מזמרת ג'אז לזמרת פופ, לשפר מה שזקוק לשיפור בחצי הגמר ולזכות במקום ראשון בגמר- זה דבר שמצריך גמישות. נטע אומרת באילנה דיין במפורש:
" אני מתכננת להשתנות כל הזמן". היא מבינה כמה גמישות היא חשובה וזה אחד מהערכים שלה.
3. לחבר לעשיה שלך ערכים, חזון, משהו גדול ממך ומהמשימה הספציפית של שיר או זכיה בתחרות (רוברט דילטס דיבר על כך רבות בכנס):
הסיבה האמיתית בעיניי לכך שנטע בלטה (מעבר להיותה מוכשרת, חכמה, אמיצה ויחודית) היא שיש אג'נדה גבוהה יותר שהיא מחוברת אליה, מעבר לארוויזיון.
הרבה יותר קל לאנשים רבים להתחבר לחזון של קבלת השונה והפיכתו ליחודי מאשר לשיר או לסגנון ספציפי. המסר הזה גם חוצה גבולות ותרבויות, זה מסר אוניברסלי, גבוה וערכי שמדבר על עולם טוב יותר ומי לא יתחבר לזה?

4. אומץ:

אומץ להיות מי שאת ברגע הזה. אומץ להיות במידה שלך ולאהוב את עצמך. אומץ להגדיר את החוקים שלך לעצמך בעצמך ומי שבא בא, ומי שלא- לא קרה כלום.

אומץ לבחור בחירות מוזיקליות שהיא מגדירה כ"מסוכנות" (לקרקר כתרנגולת על הבמה), אומץ להתלבש יפה, חושף, נשי, זוהר ומאוד מאוד נוכח (אוהבת כל כך את הסטיילינג שלה) במקום להתחבא במערה, כפי שבוודאי ציפו ממנה לעשות.
אומץ לעבור מסע והיא מגדירה זאת כמסע, מסע של קבלה עצמית ואהבה עצמית בכל מידה ובכל גודל. וזו חתיכת מסע!

5. חתירה למצוינות והגדרת המצוינות כמשהו שבשליטתה:

יש המגדירים מצוינות דרך תחרות עם אחרים. אנו יודעים שזו דרך מתישה שלא הכרח מקדמת ומביאה לתוצאות.

נטע לא בדקה את עצמה בייחס למתחרים האחרים אלא הגדרתה למצוינות היא שיפור עצמי- שיפור הביצוע שלה בגמר לעומת הביצוע בחצי הגמר.
היא מגדירה מצוינות כלעשות יותר טוב ממה שעשתה קודם, תוך שהיא נשארת כל הזמן בפוקוס על המטרה שלה- זכיה בתחרות, מקבלת משובים ומתקנת.

6. יכולת התאוששות מהירה:

עוד אחת מהנחות היסוד היפות ב- NLP היא שאין כשלון, יש רק משוב.

כל תוצאה היא משוב שמאפשר לנו לתקן או לנסות משהו אחר.
נטע יכלה ליפול ברוחה לאחר הביצוע בחצי הגמר אך היא רואה בהתנסות בחצי הגמר משוב שיאפשר לה לשפר את ההופעה הבאה בגמר.

7. אסטרטגית המוטיבציה:

יש לנטע אסטרטגית מוטיבציה מעניינת . זו הדרך שבה היא מניעה את עצמה למטרה שלה (גם איך ליצור לעצמנו אסטרטגית מוטיבציה מנצחת נלמד בקורס ה- NLP שבהנחייתי).

כשנשאלה מה עוד היא רוצה להספיק לעשות לפני הגמר ענתה: " להינות קצת" ואז אמרה: "… אני נהנית מהעבודה".
היא לימדה את מוחה לחבר בין עבודה ("קשה") לבין הנאה.
כלומר, יש לה מפה פנימית שמקשרת עבודה עם תוצאה של הנאה, של תחושה והרגשה טובות בגוף. מי רוצה כזו אסטרטגיה לעבודה? ללמידה? לטיפול במטלות מסוימות? בעצם, מי לא רוצה???
אני חושבת שנטע מלמדת אותנו דוגמה מעולה למשפט: "בין אם אתה מאמין שאתה יכול ובין אם אתה מאמין שאתה לא יכול- אתה צודק". אז בעיני, עדיף להאמין שאני יכולה ולהשתמש בכל הכלים שהיא משתמשת בהם ובכלים נוספים שיש לעולם ה- NLP והאימון להציע לנו.
זו היתה טעימה קטנה, על קצה המזלג מזוית מסוימת של עולם ה- NLP.
מי שרוצה להעמיק ב- NLP, ביכולת להבין את עצמו ואנשים אחרים, ביכולת ללמוד מצוינות ולהביאה עוד לחייו, להתחבר לכוחות הפנימיים, למוסס התנגדויות, מחסומים ואמונות מגבילות, מוזמנים להירשם לקורס NLP PRACTITIONER בהנחייתי המלאה.
(Visited 214 times, 1 visits today)